Over ons

Toen Ewout en Amira Eriks in 1996 in Lelydorp startten met een vlinderkwekerij voor de export van tropische vlinderpoppen, hadden zij niet durven voorspellen dat zij ongeveer 14 jaren later ook leiding zouden geven aan een toeristisch vlinderpark. De dromen voor een goed draaiende kwekerij, de eerste in Suriname, die waren er wel, maar zelfs die dromen werden soms zwaar op de proef gesteld door de harde realiteit. Ewout had tijdens zijn Tropische Landbouw studie in Nederland wel enkele maanden stage gelopen bij een vlinderkwekerij in Ecuador, maar hoe en of zo een onderneming in de Surinaamse praktijk zou gaan lopen, was nog een grote gok.

Door hard werk en een flinke dosis aan doorzettingsvermogen werd het doel bereikt. Van een kleine kwekerij met slechts enkele vlindersoorten in 1996 en het allereerste exportpakketje in 1998, groeide Neotropical Insects na 10 jaar uit tot een goed draaiende, professionele organisatie met ongeveer tweeëntwintig vlindersoorten en twee reguliere exporten per week. Het bedrijf had ondertussen ook haar eigen plantenkwekerij en behalve vlinders werden er ook tapijtslangen en landschildpadden gekweekt.

Vrienden, kennissen en vele anderen kwamen ondertussen graag een kijkje nemen naar de mooie vlinders en het fascinerende proces van de kweek. De behoefte aan een vlindertuin of park waar het publiek kon genieten van mooie flora en fauna werd al gauw duidelijk. Zo werd rond 2008 gestart met de voorbereidingen voor een educatief park waar aan jong en oud in een prettige, natuurrijke omgeving, een nieuwe appreciatie kon worden bijgebracht voor de natuur en de Surinaamse vlinder. Met het Neotropical Butterfly Park, welke op 16 juli 2010 officieel haar deuren opent, is Suriname een unieke en educatieve attractie rijker.


Anartia- Parkwinkel

Na een onvergetelijke dag in het park, bent u vast wel geïnteresseerd in een leuk souvenirtje uit het ruime assortiment van onze parkwinkel.
Neotropical Insects: tour van de kwekerij

Eén van de belangrijkste attracties van het Neotropical Butterfly Park is de educatieve rondleiding door de faciliteiten van onze kwekerij, het bedrijf Neotropical Insects.
Neotropical Butterfly Park © 2024